pondělí 31. srpna 2015

Víte kolik filmů se natáčelo v Benátkách?

Více než 100 filmů 


Jako magnet přitahují Benátky filmaře z celého světa. Toto město posloužilo jako lokace již pro více než 100 filmů a nespočet filmových dokumetů. Mnoho filmů natáčených ve městě se stalo známými po celém světě.

Bond či Indiana Jones 

 

Mezi nejznámější filmy patří několik bodovek - Casino Royale (část filmu se natáčela i v Praze a Karlových Varech), Srdečné pozdravy z Ruska nebo Moonraker. Nesmíme zapomenout ani na kasovní trháky jako byla Lara Croft: Tomb Rider či Indiana Jones a poslední křížová výprava. V Benátkách se odehrává třeba i velká čast filmu Talentovaný pan Ripley. 

Inferno od Dana Browna

 

Mrkneme-li na úplné novinky, tak v  dubnu letošního roku natáčer režisér Ron Howard  Inferno od Dana Browna s Tomem Hanksem v hlavní roli, který půjde do kin až v příštím roce. Více o natáčení najdete zde .

Filmový festival

 

Že jsou Benátky město filmu zaslíbené, dokazuje i slavný Benátský firmový festival, který je nejstarší na světě a patří do TOP kategorie světových filmových festivalů. letos se koná jeho již 72. ročník. Festival začína 2. září a potrvá do 12. září. Informace o festivalu najdete na stránkách www.labienale.org.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.