pondělí 20. července 2015

Blbůstka a webky. Benátky on-line

Tento příspěvek bude trošku jiný. Mám pro vás tip na dvě aplikace, které vám umožní sledovat život v Benátkách on-line. V dnešní době internetu a mobilních zařízení to není žádný převratný objev. Umožní vám však se alespoň na chvíli přenést do Benátek a zasnít se nad tím, jaké by to bylo, být zrovna "in".

První aplikace umožňuje sledovat provoz vaporett on-line. Jednotlivé lodě jsou v kroužku. Čísla označují linky. V aplikaci si můžete zadávat jednotlivé místa v Benátkách a sledovat jak se vaporetta pohybují. Vím, je to taková "blbůstka" pro hračičky. Ale roztomilá. Praktické využití najde snad ve chvíli, kdy budete v Benátkách a budete chtít sledovat na mobilu či tabletu svoji plavbu třeba ostrov Burano. Aplikaci najdete zde.

Další tip není úplně tak aplikace. Jde totiž o webové kamery. V Benátkách je jich spousta. Celkem dobrá stránka s webkama je www.meteoindiretta.it. Při svých cestách ji používám k předpovědi počasí. Bývá přesná na cca 85-90%. Hlavně na ní ale využívám kamery. Praktické je to hlavně v zimních měsících, kdy v reálu vidím, zda a jak moc je "alta aqua"/vysoká voda (ukázka zde). Nevýhodou je, že kamery se aktualizují cca 1x za 15 minut.

Festa del Redentore 18.7.2015 z webové kamery Skyline.
Podle mě nejlepší stránkou s kamerami je www.skylinewebcams.com. Obzvláště pak webka umístěná na Riva degli Schiavoni. Ta poskytuje výhled na Piazzettu San Marco, kostel Santa Maria della Salute, Punta Dogana a ostrov Giudecca v reálném čase. Například včera se na ní dal sledovat ohňostroj v rámci svátku Festa del Redentore. Kamera je zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.