neděle 7. června 2015

Jaké bude počasí v Benátkách?

Možnost zjistit si jaké bude počasí v cílové destinaci je k nezaplacení. Dnes díky internetu už to není problém. Navíc mnohdy i s možností sledovat vývoj počasí i on-line.
Po zadání hesla "počasí Benátky" do vyhledávače vám vyjedou desítky odkazů. Jak si mezi nimi vybrat ty správné?

Pro své cesty do Benátek a vůbec po Itálii využívám dvě italské stránky.

1) www.meteoindiretta.it. Stránky umí ukázat předpověď na 7 dní a to rozfázovanou po hodinách. Navíc mají i sekci webkamer, tak že si počasí můžete ověřit "na vlastní oči". Snadno tak zjistíte, zda je například v Benátkách tzv. alta aqua, vysoká voda, která čas od času, hlavně v zimních měsících zplavuje Benátky a kdy jsou postaveny v ulicích vyvýšené chodníky.

Stránky jsou v italštině, ale vyhledávání je jednoduché. Do vyhledávacího pole uprostřed nahoře napíšte název města (italsky), které hledáte (v našem případě Venezia) a "našeptávač" vám dá už při psaní možnost vybrat zda chcete předpoveď (Previsioni) či webové kamery (Webcam).

 
2) www.meteoam.it. Stránky spravuje italské vojenské letectvo a dle mých zkušeností jsou jejich předpovědi nejpřesnější. Umí předpovídat na 5 dní a fázování dne mají po 3 hodinách. Vyhledávání je opět jednoduché. Kliknete na záložku "Previsioni", do vyhledávacího políčka pod ní, označeného jako "Previsioni per localitá" vepíšete opět italský název města které hledáte (v našem případě opět Venezia). Z "našeptávače" vyberete tu první možnost (Venezia VE) a odkliknete. Pak se vám již zobrazí předpověď na několik dní a to po tří hodinových úsecích. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.