úterý 12. května 2015

Pozor, stávka v Benátkách!


Chystáte se do Benátek na víkend? Pak by jste měli zpozornět. Na pátek 15. května je totiž naplánovaná 24 hodinová stávka personálu společnosti Actv, což je městská společnost, která zajišťuje hromadnou dopravu v Benátkách a okolí, včetně spojení na letiště Marco Polo. Stávka se bude týkat jen autobusového spojení a prodejen jízdenek. Vodní a příměstská železniční doprava a také People Mover by měla fungovat normálně

Autobusy pojedou pouze od 6.00 do 8.59 hodin a od 16.30 do 19.29 hodin. Nicméně jízdenky (včetně vaporet) bude možné koupit v pátek pouze v automatech

Pokud přiletíte letadlem na letiště Marco Polo (kam lítá z Prahy v pátek Volotea), tak se nemusíte obávat. Soukromí autobusoví dopravci budou fungovat bez omezení a dopraví vás přímým autobusem (6 €) jako vždy na Piazzale Roma. Případně můžete využít lodní spojení mezi letištěm a Benátkama od společnosti Alilaguna (15 €).

Máte-li ubytování v Mestre, pak pro cestu do Benátek využijte vlak. Jednosměrní jízdenka stojí 1,25 €, platnost má 60 min a cesta trvá 10 min.

Více informací najdete na zastávkách vodních autobusů nebo na www.actv.it nebo na Hellovenezia call center (+ 39) 041.2424.  



Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.