čtvrtek 21. května 2015

Giro d'Italia na vlastní oči v Benátkách.

Slavné Giro d'Italia se dotkne Benátek. A to hned 2x. Páteční 13. etapa, která startuje v městečku Montecchio Maggiore u Vicenzy, povede centrem Mestre odkud se protáhne kolem benátského letiště Marco Polo a cíl bude na druhém konci laguny v Jesolu.

Pokud v sobotu letíte s Wizzair do/z Benátek, tak se připravte na to, že v Trevisu, kde letadlo přistává, bude poněkud "fičák". Počítejte s tím, zejména pokud budete odlétat. Pojede se tam totiž právě 14. etapa, která povede z Trevisa do Valdobbiadene. Podle odborníků to bude vrchol letošního Gira. Jde totiž o téměř 60 km dlouhou časovku v místním kopcovitém terénu. Máte tak jedinečnou šanci vidět největší hvězdy světového cyklistického profi peletonu, včetně našich jezdců Kreuzigera a Königa na vlastní oči. 

Vlakem trvá cesta do Trevisa (nádraží je asi 250 metrů od centra) cca 35 min, vlaky jezdí z benátského nádraží Santa Lucia cca 4-5x do hodiny a jednosměrná jízdenka stojí 3,30 €.
Pokud by vaše partnerka nesdílela vaši vášeň pro cyklistiku, tak Trevisu se také někdy přezdívá "malé Benátky" a v historickém centru je rozhodně na co koukat.

Mimochodem, oblast mezi městečky Valdobbiadene a Conegliano je domovem pravého prosecca. Nejlepší je to s označením DOCG.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.