úterý 28. dubna 2015

Tip pro vás. Výstava Aquae Venezia & Expo Milano.

 

Od 3. května až do 31.10.2015 bude probíhat výstava nazvaná Vodní Benátky (Aquae Venezia) za podpory EXPO Milano. Půjde o interaktivní výstavu, určenou všem věkovým generacím. Ústředním tématem je překvapivě, jak jinak v Benátkách, voda. Tvůrci chtějí návštěvníkům ukázat jak a proč naše životy ovlivňuje voda a jak ji budememe využívat v příštích desetiletích.
Pro tuto výstavu byl postaven nový pavilon, jenž nese příznačné jméno Aquae. Aquae nabídne komplexní program. Ať už půjde o výstavy, zážitkové aktivity, kulinářské akce, zábavu, konference či semináře.

Aquae je obsahově rozděleno na 7 oblastí:
 

Voda a jídlo - The Water Food World
Voda jako nosič kultury a obchodu     
Voda a technologické inovace v oblasti životního prostředí - Pianeta Acqua
Voda, zdraví a wellness - Pianeta Vita
Voda a změna klimatu - il Teatro del Clima
Italský systém - zóna B2B setkávání
Voda a moře - Piazza della Pesca


Každý den se mj. od 11.30 do 22.30 se bude konat akce FISH & DRINK EXPERICENCE SHOW. Budete moci s odborníky probrat vaše domácí recepty a to jak po nutriční stránce, tak po stránce bohatství živin atd. V tomto případě mě velmi zajímá, jak budou italští experti reagovat na naše VPZ (vepřo-knedlo-zelo).

Na Piazza della Pesca se budou pořádat kurzy vaření (na objednávku). Nebo můžete absolvovat tzv. Bacari tour. V originále je to okružní cesta po benátských vinných barech (bacari). Cílem cesty není, jak by se mohlo zdát, opít se totálně "na plech" ale poznat část benátského života, který se odhrává v  útulných malých bacari, kde se dá koupit už od 1 € domácí víno, místními označované jako "ombre" (stín) a ochutnat k němu další místní specialitu - cichetti. Což je moc dobré drobné občerstvení ve stylu španělských tapas. Kdo nepil ombre a neochutnal cichetti, ten nebyl v Benátkách. V Aquae bude bacari tour samozřejmě kratší, ale pro vaši představu dostačující.
 
Taky si zde budete moci vyzkoušet potápění a spoustu dalších atrací.

Celý areál leží v Benátkách Mestre, je napojený na MHD a disponuje 1000 parkovacími místy pro automobily.

Více informací zde a zde:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.