středa 22. dubna 2015

Chioggia - zásobárná Benátek.

V jižní části benátské laguny leží městečko Chioggia. Není to tak dávno, co sloužila jako zásobarna Benátek. Bylo to místo, odkud se do Benátek dodávala především zelenina a ryby.
Chioggia má kanály stejně jako Benátky. Ale nenajdete tam už tak velkolepé aristokratické  paláce. Je to oblast, v níž stále mnoho lidí pracuje venku. Můžete vidět, jak opravují sítě, lodní lana nebo čistí své malé modré čluny. Přitom vzduchem prostupuje vůně rajčatové omáčky, cibule a olivového oleje. Chioggia si dodnes udržela pozici jednoho z nejvýznamnějšího rybářského přístavu na Jadranu. Zde si také můžete užít atmosféru jednoho z nejživějších rybích trhů v Itálii.

Obrovský Rybí trh prodává místní i dovážené ryby. Sem míří kuchaři či majitelé obchodů a restaurací aby koupili čerstvé, konzervované, uzené, mražené nebo sušené ryby či rybí výrobky z celého světa. Trh se nachází na ostrově Isola dei Cantieri, ale je určený pro velkoobchodníky a pro turisty je problematicky dostupný.
  

Menší trh, řekněme že maloobchodní, se nachází hned za Palazzo Granaio na Corso del Popolo. Rybáři z laguny tu prodávají místní speciality, mezi které patří všechny druhy mušlí, chobotnice, krevety, krabi, humři.

Pokud by vám to nevyšlo a do Chioggie by jste se nedostali, tak menší, ale také hodnotnou náhražku vám poskytne rybí trh přímo v Benátkách, ve čtvrti San Polo, cca 100 metrů od Ponte di Rialto. Stačí přejít most, dát se doprava až k vodě a jít podél ní až k trhu.

Buon appetito!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.